; Ronja Therese -

Lifetime underground

feb 26, 2014 / 2 kommentarer
Jag är nästan lite förvånad själv, men sanningen är att jag kommit tillbaka i gamla vanor och börjat sminka mig mer samt fixa håret... Kl 06.00 på vardagar! Det känns ganska underbart, mission accomplished liksom. För er som inte vet/minns så lovade jag mig själv för ett tag sen att ta tag i detta, eftersom det är något jag vill göra och trivs i. Alltså inte för dig, men för mig
 
Läs mer

She wanna rock, she wanna roll

feb 24, 2014 / 2 kommentarer
Varför ser jag alltid så sur ut på alla bilder? Är det för att jag är en bitch eller bara för att jag hatar mitt leende? Haha.
Idag var det då dags för den där förbaskade skolan igen, efter ett skönt sportlov. Det var himla trögt imorse, men det är ändå så himla lite kvar nu - "bara" 108 dagar kvar tills studenten. Tiden rusar förbi mig, jag står liksom kvar här bak och springer i cirklar. Lite som en hund som jagar sin egen svans. Ja, lite så känns det faktiskt!
Läs mer

50-tals mord i Nora

feb 23, 2014 / 0 kommentarer
 

Har ni hört talas om Maria Lang? En skapligt känd svensk författare som levde här i Nora - min lilla stad. Hon var känd för sina deckarromaner, och för inte så längesen filmatiserades många av dessa historier. Handlingen utspelar sig ofta i Nora, men då med namnet Skoga.

 

Filmerna/böckerna utspelar sig som sagt här som jag bor, och i vissa filmer kan man se glimtar från Noras nutida centrum. (Speciellt i filmen "Inte flera mord". Det var lite kalabalik när filmen spelades in. Alla skyltar med texten "Nora" byttes till "Skoga", och varenda kotte trängdes vid stadshotellet för att få chansen att ta en bild tillsamamns med Ola Rapace...)


Filmerna är väl sådär enligt mig, men de utspelar sig på 1950-talet. Dvs mycket fina kläder, bilar och frisyrer 

Läs mer

Halvcirkelkjol

feb 22, 2014 / 2 kommentarer
Dagen började med en tur till min alldeles egna lilla guldgruva här som jag bor. En second-hand affär som bara har öppet på lördagar mellan 10-14. Där hittade jag ett par ljusrosa spetsgardiner (som kommer bli superfina till sommaren), en Johnny Cash LP samt en bit rosa tyg. Tyg!?
 
Jag har inte rört nål och tråd, än mindre en symaskin, sen jag gick i nionde klass och hade syslöjd. Därför var det väl dags att försöka sig på det igen. Hade gett mig fan på att jag skulle försöka göra en "halvcirkelkjol". Efter ett besök hos farmor och hennes 60 år gamla symaskin (eftersom den moderna jäkeln här hemma kraschade), så var jag äntligen klar. Oväntat nöjd med resultatet - den blev ju fullt användbar!
 
Vad kostade det då? Tyget, plus nya gardiner och en LP-skiva betalade jag totalt 45 kronor för. *kasching*
Läs mer

Save a Horse [ride a cowboy]

feb 21, 2014 / 2 kommentarer
Idag hittade jag först en massa glömda ögonskuggor, vilket resulterade i en ganska fint sminkad Ronja (för en gångs skull). Efter det åkte jag bara och handlade lite med mami, och köpte mig en räksallad som jag kastade i mig så fort vi kom hem igen. Det är väl typ det mest intressanta som har skett idag. Verkar bli en lugn helg faktiskt (say whaat?).
 
Eller nej just det, jag råkade ju självklart även få världens slask-sladd när jag var ute och handlade med mamma, och jag har nog aldrig hört min mor skrika i sådan hög ton förut... Hihi :')
Läs mer