När det var fest i Folkets Park

Go' dagens!
Förra helgen fick jag träffa Mirre igen. Vi umgicks dagligen under tre år på gymnasiet, men nu för tiden bor bara den ena (det vill säga jag) kvar här i krokarna, medan den andre bor i Skåne. Min vän Katrine träffade vi också och i hennes rosa Oldsmobile från 1958 rullade vi iväg till en gammal Folkpark mitt ute i "ingenstans". I denna Folkpark, som tycks ha blivit invigd år 1930, regnade det större delen av kvällen. De två band som spelade bjöd mest, om inte endast, på covers av allt från Elvis till Creedence.
 
Hur som helst vill jag bara understryka att det var i en folkpark vi befann oss, något som gjorde mig glad ändå. Folkparker är otroligt mysiga. De förmedlar någon slags stämning som man knappast kommer åt inne på en svettig nattklubb. Jag måste säga det, att det gör rätt ont i mig att så många parker runt om i Sverige står och förfaller just i detta nu. Men förra helgen hade jag åtminstone chansen att spendera min lördagskväll där: i Folkets Park.
 
• Folkparken i Dalkarsberg ↑
 
Everyday Life | folkpark, historia, retro, rockabilly, vintage | |
#1 - - Anonym:

Det är hur roligt som helt på parker :)

Svar: Eller huur? :)
Ronja Therese

#2 - - Tilda Barkselius:

Folkparker är himla mysiga, känns mer på riktigt då :)

Svar: Men precis!
Ronja Therese

#3 - - Lovisa:

Blir så nostalgisk när jag tänker på folkparker, trots att jag knappt varit i en själv! Men har hört såååå många historier från mina far- och morföräldrar om det!

Svar: Haha jag önskar att jag hade vart i fler än vad det har blivit hittills, men kommer absolut försöka fortsätta besöka dom :D
Ronja Therese

#4 - - Miss Baby Peaches:

Det är något magiskt med folkparker, helt klart!

Svar: Visst är det så!? :)
Ronja Therese

#5 - - Johanna:

Folkparker är några speciellt, känslan, stämningen & inte minst musiken gör att iaf jag hellre åker till en folkpark än en nattklubb för att dansa natten lång med goda vänner.

Svar: Kan inget annat än hålla med!
Ronja Therese

Upp