Om skolstarten och Noramarken

Go' kvälls!
Idag var det dags för min första dag i skolan efter en sommar som återigen tycks ha sprungit förbi lite för fort. Som tur är fick jag sovmorgon idag och imorgon finns där varken några lektioner eller föreläsningar schemalagda. Så lite av en mjukstart blev det ändå, tack och lov, när mitt tredje och sista år på högskolan inleddes.
 
I helgen var det marken (d.v.s. marknad) i min hemstad - Nora. Ni har kanske hört visan om de tre små gummorna, som skulle gå på marknad uti Nora? Hur som helst är det en av Sveriges äldsta marknader och jag, som vilken redig Nora-bo som helst, bara måste besöka detta spektakel vareviga år. Nu för tiden fylls tyvärr de flesta marknadsstånd endast med billiga leksaker, mobilskal och kläder med udda passform. Något hantverk och diverse god mat finns dock fortfarande.
 
Något annat som fortfarande finns är så klart... korgar! I år köpte jag äntligen en egen också. Visst är den fin? Nu till hösten och vintern kommer nog garn att förvaras där, men nästa sommar ska den få följa med ut på lite äventyr. Utöver korgen fyndade jag ett nummer av "Husmodern" från 1947, men något mer än detta blev det inte.
 
Everyday Life | 40-tal, marknad, new in, retro, vintage | |
#1 - - Miss Baby Peaches:

Marknader är ju så mysiga! I närheten av Uppsala har vi Mickelsmäss varje höst och så har vi även Höstmarknad på Vaksalatorg. älskar det!

Svar: Verkligen! Och det låter toppen, finns flera stycken här omkring också, så jag ska nog iväg på åtminstone en till liknande marknad!
Ronja Therese

#2 - - Tilda Barkselius:

Skönt att smygstarta skolan med sovmorgon.
Den där korgen var riktigt snygg!

Svar: Verkligen! Och tack :)
Ronja Therese

#3 - - Angelix:

Skönt med sovmorgon!

Svar: Absolut!
Ronja Therese

#4 - - Julia Svensson:

Åh vad mysigt!!

Svar: Det var det :)
Ronja Therese

#5 - - Nathalie :

I min by har vi också marknad men den var värdelös i år, fanns ingenting mer än billiga leksaker, iPhone skal, konstiga kläder och en bara massa skitiga. Inte ens gräddbollar fanns! Gäller även de andra marknaderna som finns i närheten. Dåligt tycker jag :(

Svar: Vad tråkigt! :(
Ronja Therese

#6 - - Netti Starby:

Vad roligt med marknad och vilken fin korg du köpte :-D Kram

Svar: Absolut! och tack :D
Ronja Therese

#7 - - Linda:

Vilken fin korg :-)

Svar: Eller hur? :D
Ronja Therese

#8 - - Anonym:

Alltid roligt att gå på marknaden men det är synd att det är så mycket skräp bara :/ längtar tills julmarknaden kommer igång, så mysigt! :)

Svar: Ja men precis :/ Och ja, julmarknader är verkligen mysiga!
Ronja Therese

#9 - - Johanna Marie.se:

Åh så mysigt! Önskar jag med att jag hade tid med ibland :)

Svar: Ja, mysigt var det verkligen :D
Ronja Therese

#10 - - Lucy:

gud va jag gilla den korgen :D

Svar: Det gjorde jag med, hehe ;)
Ronja Therese

Upp