; Ronja Therese -

New in: Tropical two piece

jul 29, 2016 / 13 kommentarer
Go' dagens!
Aningen sent så bestämde jag mig för att införskaffa mig ett par nya shorts för denna sommar. Det slutade med ett tvådelat set, shorts och blus i samma mönster, som jag fullkomligt älskar! Nu hoppas jag bara att sommaren stannar tillräckligt länge så att detta fina set hinner användas flitigt... Dessutom passade det blåa mönstret rätt så bra ihop med min blåa väska som fyndades på Myrorna för snart ett år sedan. Eller vad säger ni? Jag tycker ändå att det kan vara fint att "mixa och matcha" olika mönster ibland, till en viss mängd då.
 
Läs mer

Hugin symaskin

jul 28, 2016 / 4 kommentarer
Go' dagens!
Ni som följer mig på Instagram har kanske redan fått en blick av denna goding som jag tänkte visa er nu. Det är en metallicgrön, elektrisk Hugin-symaskin från 1950-talet. Som så mycket annat är den ärvd efter min farmor, som har ägt och använt den sedan dess att den var ny. Till maskinen hör även ett väldigt fint arbetsbord i björk(?), för att inte tala om den fina tillhörande förvaringsväskan.
 
Jag har använt maskinen tidigare och så även nu när den har blivit min (jag sydde ett rosa, randigt förkläde för några veckor sedan). Jag är så förälskad och förundrad över denna manick. Den fungerar absolut felfritt! Jag har även "knyckt" ett gammalt strykjärn som min far hade i sin ägo, från samma tidsperiod. Han hade lyckats fixa en ny sladd till det också, så nu är även det fullt fungerande. Jippi!
 
Läs mer

Rabarber- och äppelkaka med kanel

jul 27, 2016 / 2 kommentarer
Go' dagens!
För ett par veckor sedan insåg jag att mina föräldrar hade rabarber i mängder ute i trädgården och att det vore tråkigt att bara låta dessa växa hej vilt utan att komma till nytta. Så, jag bestämde mig för att baka en paj-liknande kaka. Rabarber- och äppelkaka! Om jag får säga det själv, så blev den riktigt god. Jag gillar verkligen rabarber när de används på detta sätt. Speciellt ihop med äpplen då, så att det blir lagom syrligt. Jag följde detta recept så gott jag kunde, men fick improvisera lite då vissa ingridenser saknades hemma.
 
Läs mer

Samlingar och svensk sommar

jul 26, 2016 / 6 kommentarer

Go' kvälls!
"Ja men Ronja, vad har du egentligen gjort då, nu när det har varit så tyst på bloggen?" - Det kan ni gärna undra, för det gör nästan jag med. Till att börja med så har jag varit på Power Meet i Västerås och Car & Bike Meet i Askersund. Där följde dock inte kameran med, tråkigt nog. Annars tänkte jag väl försöka visa er nu, med ett par bilder, ungefär vad jag har gjort under den gångna julimånaden.

• Jag har besökt X antal loppisar. Under "Noradagarna" var jag även på en antik- & samlarmässa
samt på ett storloppis. Några fynd har det ändå blivit, bland annat det som ni ser här på bilden ovanför!
 
• "Råkat" påbörjat en samling av gamla militära grejer har jag också gjort. Främst kvinnliga uniformer.
Främst Lottakåren. Hittills har jag fått ihop en nästintill komplett M60 samt en M51-uniform.
 
• Jag har även köpt på mig en väldans massa böcker,
något som var svårt att låta bli när Bergslagens Största Bokloppis besöktes.
 
• Har fått för mig att även börja samla på Pyro-porslin.
Hojta gärna till om ni ser något ur serien till ett vettigt pris.
 

• Löst nostalgiska korsord har jag också gjort...
 
• ... Men mest av allt har jag bara njutit av ledigheten och den svenska sommaren!
 
Läs mer

Nu när regnet är här

jul 26, 2016 / 2 kommentarer

Go'dagens!
Efter cirka en veckas tid med temperaturer runt 30 grader, så kom till slut regnet igår kväll. Nästan lite välbehövligt. Idag regnar det fortfarande, därför tyckte jag det var en suverän idé att sätta sig vid datorn för att försöka "blogga ikapp" lite. Så här sitter jag, med kaffekoppen i högsta hugg och försöker redigera de få bilder som jag har tagit den senaste tiden, för att ha något intressant överhuvudtaget att visa er.

Hur har ni haft det den senaste tiden? Jag har liksom haft fullt upp trots att jag inte gjort så väldigt mycket. Om ni följer mig på Instagram (@ronjatherese_) så lovas det bättre uppdatering. Och om ni redan följer mig där, så har ni troligen redan sett denna selfie som jag tänkte bjuda på. Och kanske också bilden av mig, Isabelle och Katrine när vi var på Power Meet i Västerås i början av månaden.

Läs mer