; Ronja Therese -

Regn och paraplydrinkar

jun 29, 2016 / 7 kommentarer
Go' kväll!
Jag har haft fullt upp de senaste dagarna med besök av vänner och familj, ett antal shoppingrundor, midsommarfirande, födelsedagsfirande för min norska bror och bullbak. Lite allt möjligt helt enkelt. Imorgon tänkte jag dock äntligen försöka fotografera lite och samla material hit till bloggen.
 
Så länge bjuder jag på två bilder som är några veckor gamla. Det var en mulen och regning kväll som spenderades hemma och jag gjorde därför mitt bästa för att liva upp stämningen genom att dricka några fina paraplydrinkar. På bilden är "drinken" dock inte något mer än vanlig Coca Cola. Hur som helst så kan vi väl notera mina underlägg, föreställande LP-plattor! Fina va? De var en julklapp från ett par släktingar i Nord-Norge. (Och ja, på bilden råkade de visst hamna upp och ned - men ni förstår nog ändå.)
 
Läs mer

Ber er om en tjänst

jun 21, 2016 / 9 kommentarer
Go' dagens!
Hörrni, jag upptäckte nyss att jag är nominerad som "Årets mindre blogg 2016" hos Days by Johanna. Vet inte riktigt hur jag missat detta? Men hur som helst vore jag väldigt tacksam om ni, mina fina läsare, ville lägga en röst på mig och min mindre blogg. Allt ni behöver göra är bara att gå in på denna länk och leta reda på min blogg i listan (nr. 105 www.rtp.blogg.se). Ni kan rösta en gång per dag fram tills den 30/6 kl. 22.00!
 
 
Läs mer

Farmor gjorde det bättre

jun 20, 2016 / 14 kommentarer
Go' dagens!
För ett par dagar sedan spenderade jag hela kvällen åt att baka. Eller, hela kvällen kanske var att ta i, men jag bakade både en äppelkaka och försökte mig på korintkakor. Korintkakor är något som jag alltid har älskat. Min farmor brukade baka dessa och nu när hon inte längre finns hos mig, tänkte jag försöka ge mig på kakorna själv. Allt jag kan säga är bara att farmor gjorde det bättre... Mitt resultat blev supertjocka, superstora och något torra kakor. Fast de var väl ändå ätbara och dessutom blev äppelkakan inte så tokig!
 

• Recept på korintkakor hittar ni bland annat här.
Äppelkakan är bara en sockerkakssmet plus äpplen och kanel.

Läs mer

Bloggen, böcker och Bergslagen

jun 19, 2016 / 10 kommentarer
Go' kväll!
Återigen är det söndag och äntligen har jag lite tid över som jag både kan och vill spendera här vid datorn. Något mobil-bloggande blir det nog inte från mig trots att jag nu i veckan faktiskt var och köpte mig en ny mobiltelefon. Nu har även jag gått och blivit med iPhone, tro det eller ej! Annars har det varit ganska ostabilt väder under veckan och jag har mest hållt till inomhus.
 
Jag har fortsatt att pyssla i mitt "flickrum" som jag nämnde i förra inlägget (ja, bilder kommer alldeles strax!), läst böcker, bakat och gosat med min vovve. Idag tänkte jag även besöka ett bokloppis. Där hade de tyvärr inte öppnat för säsongen ännu, så istället blev det en liten promenad i Bergslagsskogarna. Mitt val av skor hade dock passat bättre för att bara bläddra bland böcker, då jag nämligen bara hade ett par ballerina på fötterna.
 
Läs mer

Svensk kvalitet från Wiskania

jun 12, 2016 / 9 kommentarer

Go'dagens!
Har ni haft en fin helg? Min har varit väldigt lugn faktiskt. I fredags var jag åtminstone ute en sväng i "byn" där jag bor och kikade runt på de flesta loppisar/anikt och kuriosa/second hand-butiker som finns häromkring. På Nora Diversehandel (nog den mysigaste butiken jag vet om) så hittade jag ett par nygamla skor för 50 kronor. Jag kallar de nygamla eftersom de inte är köpta nya, men de ser ut att vara sprillans nya och helt oanvända. De är märkta "Wiskania - Svensk kvalitet" och nypriset var enligt prislappen på undersidan av den ena skon 479 kronor, om man köpte dojorna hos Sko-Larsson.

P.S: Bilderna är även lite av en sneak-peak från mitt "flickrum" som jag den senaste veckan har totalrenoverat. Nu är här så mysigt att jag nästan skulle kunna flytta hem igen. Fast bara nästan. Det räcker nog med att jag bor här i stort sett under hela sommarledigheten.

Läs mer