; Ronja Therese -

Lördagsutflykt

nov 27, 2016 / 13 kommentarer
Go' dagens!
Har ni haft en bra helg? Själv spenderade jag nästintill hela min lördag ute i Bergslagsskogarna. Jag letade upp en kolarkoja som jag missat att besöka tidigare. Det var strålande sol och efter en lång promenad fram och tillbaka från kojan, stack jag till familjens stuga och drack kaffe. Idag skiner solen igen och det är första advent. Kan inte påstå att jag har allt för mycket julkänslor, med blå himmel och grönt gräs utanför fönstret. Men lite glögg och pepparkakor blir det nog ändå ikväll!
 
• En kolarkoja var den bostad som arbetare vid kolmilor förr i tiden bodde i.
 
• Just denna kolarkoja är nybyggd, men belägen precis bredvid resterna av en gammal liknande koja.
 
• En låda med gamla flaskor från svunna tider har någon plockat ihop på platsen.
 
• Strax nedanför kojan ligger vackra Havstjärn.
 
• Där hittade jag skvattram, som jag tycker doftar så gott!
(Kan dessutom användas som myggmedel.)
 
• Lille Linus var självklart med på dagens äventyr.
 
Läs mer

Dagarna går

nov 25, 2016 / 2 kommentarer
Go' kvälls!
Ytterligare en vecka lider mot sitt slut och jag har nu spenderat tre veckor på min praktikplats. Tiden går så himla fort! Men innan även denna vecka är helt och hållet slut (ungefär som jag är i skrivande stund), så har vi ju faktiskt en helg rakt framför oss. På tal om helg så försöker jag införa en ny tradition hos mig själv genom att lösa Melodikrysset då och då på lördagar. Mycket trevligt, Anders Eldeman har sån' himla mysig röst tycker jag. Om ni skulle ha missat det, så sänds Melodikrysset i P4 10.03 på lördagar.
 
Läs mer

En kvällstrudelutt

nov 21, 2016 / 0 kommentarer
• Det finns säkert en risk att jag redan har delat med mig av
just denna låt med The Andrew Sisters, men den tål att delas igen!
 
Läs mer

Outfit: Detaljer

nov 20, 2016 / 8 kommentarer
Go' dagens!
I fredags tänkte jag ta ett par häftiga outfit-bilder åt er, men det gick inte riktigt som planerat och allt jag har att erbjuda nu är två bilder på detaljer från den outfiten. Jag hade hur som helst på mig mina M60-byxor från Lottakåren och en linneskjorta från Lager 157. Ville också visa mina fina clips-örhängen som jag nästan hade glömt bort att jag äger. Synd, för de förtjänar verkligen att visas upp! Ett par favoriter som fyndades secondhand för något år sedan, kostade väl en femma eller möjligtvis en tia.
 
Läs mer

Ett novemberbarns födelsedag

nov 18, 2016 / 12 kommentarer
Go' kvälls!
Vad har du haft för dig denna vecka? Själv har jag spenderat största delarna av dagarna på min praktikplats, men jag har faktiskt också hunnit med att fylla år! Igår fyllde jag nämligen 21 år och jag måste ändå få säga att jag kände mig rätt så vuxen när presenterna bestod av en bok, en flaska Southern Comfort och ett paket strumpor. Haha! Kanske låter tokigt eller till och med tråkigt för vissa, men jag är supernöjd.
 
Boken som jag fick var "Swede Hollow" av Ola Larsmo och jag ser verkligen fram mot att läsa denna. Den handlar om svenskar som emigrerade till USA i slutet av 1800-talet och drömde om ett nytt och härligt liv, men som istället hamnade i ett slumområde fullt av svenska emigranter. (Läste ett kapitel redan igår kväll och mitt första intryck var mest bara JA – så himla bra!)
 
Läs mer