; Ronja Therese -

Vad är det egentligen som är så bra?

sep 30, 2016 / 12 kommentarer

Go' kvälls!
Jag känner att mitt bloggande har blivit väldigt sporadiskt den senaste tiden. Inspirationen har väl helt enkelt inte varit på topp och tiden har inte heller alltid funnits där för att planera, skriva och publicera inlägg. Jag vill gärna leverera bra och intressanta inlägg och inte bara vad jag har ätit till middag eller hur mycket tvätt jag har tagit uti med (snarare inte tagit itu med). Så, nu tänkte jag helt enkelt och ärligt be om lite respons av dig som läser detta.

Respons där du berättar vad du gillar med mig och min blogg! För något som ändå inspirerar mig är du, du som läser min blogg. Jag ser på statistiken att ni ändå kikar in här titt som tätt, även om inläggen inte alltid kommer så... tätt. Så lämna gärna en liten (eller stor) kommentar om varför du brukar kika in här och till exempel vilket typ av inlägg som är din favorit! Och ha nu en riktigt fin helg – för min del vankas det marknad i Kopparberg imorgon.

Läs mer

Slutspurten av september månad

sep 29, 2016 / 11 kommentarer

Go' dagens!
Här är jag igen. Under mitt avbrott har jag främst ägnat mig åt diverse skoluppgifter, redovisningar och tentor. Men jag har också hunnit med några turer ute i skogen, en sväng till Hot Rod Rumble i Filipstad (kolla min Instagram) och lite onlineshopping. På tal om det sista så tänkte jag visa er mitt senaste guldkorn. En kjol köpt på Tradera för en hundralapp. Jag själv har uppriktikt talat inte helt lärt mig att bedöma kläders rätta ålder, men det jag kan säga om denna goding är väl ungefär:

• Den är tillverkad i Västtyskland.
• Den är i 100 % pure new wool.
• Den är av märket "Fink".
• Den är i en mörk/militärgrön färg.
• Den har detaljer i sammet.
• Den har fickor (jippie!).
• Jag tycker att den är alldeles, alldeles underbar
   ... och perfekt nu till hösten!

Läs mer

Ett litet hej

sep 27, 2016 / 4 kommentarer
 
• Go' dagens! Kikar in lite snabbt här med en "dagens låt" för att visa
att jag inte har lämnat er för all framtid. Jag råkar bara ha rätt mycket
att ta tag i just nu, främst vad gäller studierna. Be right back!
 
Läs mer

Ett lockande experiment

sep 20, 2016 / 8 kommentarer

Sponsrat inlägg

Go' dagens!
För ett par veckor sedan fick jag frågan om jag ville testa någon eller några produkter från PozeHair och sedan dela med mig av detta på bloggen. PozeHair sysslar mycket med löshår, något som jag själv inte använder. Men istället för löshår så har jag fått hem ett av deras stylingverktyg och nu har jag precis hunnit testa det för första gången!

Till att börja med så var allting väldigt stiligt förpackat och det kändes liksom lite extra lyxigt att få slita upp den där fina rosetten. Det enda minuset så här långt var att själva innehållet luktade väldigt mycket plast.
 
Här är då "verktyget"! En locktång med fem stycken skaft i olika storlekar. Eftersom det inte är någon klämma på själva skaften, så följde det även med en liten skyddshandske. Jag måste verkligen understryka här, redan från början, att jag verkligen inte är någon van användare av värmeverktyg. Jag lägger annars alltid mitt hår i pin curls eller foam rollers, "the old fashioned way" så att säga.
 
Jag gjorde så klart ändå ett försök och valde att testa det näst minsta skaften. (Fråga mig inte varför, jag körde i princip bara ole-dole-doff och hamnade på just denna.) Enligt insidan av förpackningen ger de mindre skaften mer volym och de större ger mjukare lockar, vilket faktiskt låter helt och hållet logiskt. Efter cirka en och en halv "lock" insåg jag dock att detta var knepigare än vad jag hade räknat med. Jag är som sagt inte van vid att locka håret på detta sätt och verkligen inte när det inte finns någon sådan där klämma till hjälp!
 
Så, här kom istället min mor in som någon slags riddare på vit häst och räddade hela situationen. Eller, hon fick ta över arbetet iallafall och jag lutade mig bara tillbaka i stolen. Till slut hade jag ändå ett par lockar i håret och förvånansvärt mycket volym.
 
Sammanfattningsvis då? Resultatet? Inte helt nöjd och inte en enda bra bild. Mycket beror säkert på okunnighet från min sida, men sedan tror jag att denna teknik kanske bara inte passar mig och de frisyrer som jag råkar gilla. Däremot är verktyget säkert toppen för den som gillar att använda just locktång(ar), speciellt eftersom man har fem olika skaft att välja på! Pluspoäng från min sida också eftersom själva handtaget är rosa, det måste bara nämnas också. Ta dig en titt hos PozeHair, så kanske du hittar något som passar dig. Och om du känner dig lockad (nej men kolla, en ordvits) av just denna produkt så hittar du den HÄR!
 
Sponsrat inlägg i samarbete med PozeHair
Är du intresserad av ett samarbete?
Hör gärna av dig till rtp.blogg@gmail.com

Läs mer

Sommar i september

sep 16, 2016 / 13 kommentarer
Go' kvälls!
Visst är det ett underbart väder vi har haft den senaste tiden? Riktigt fina sommardagar – i september! Själv har jag tyvärr spenderat de flesta dagar i en högskola med alldeles för få fönster utåt. Dessutom bor jag i en liten lägenhet utan vare sig balkong eller någon uteplats.
 
Men just nu befinner jag mig hos mina föräldrar över helgen och hela dagen har jag spenderat ute i solen! Jag har pysslat med lite plugg, planerat bloggen och så klart fikat en del. Jag passade även på att ha kjol och att vara barbent idag. Jag tänker att det säkerligen inte är så många fler dagar där tillfället ges, liksom.
 
• T-shirt: H&M • Kjol: Heartbreaker (numera Heart of Haute)
 
Läs mer