Hoppsan hejsan header!

Den uppmärkesamme har kanske lagt märke till att jag för ett par dagar sedan bytte ut min header för mobil-versionen av bloggen (inte? nä, okej). Nu har hur som helst även den "riktiga" headern bytts ut, det vill säga den som syns på bland annat datorer och surfplattor.
 
En kväll satt jag och scrollade på Pinterest; typografi är ju något jag är mycket förtjust i. Och ja, det slutade med en ny header. Men! Vet du möjligtvis hur man ändrar headerns höjd i en av blogg.se's förbestämda designer? Let me know isåfall, för jag får bannemig inte till det. Gillar inte hur begränsad jag blir i deras editor ibland.
 
Istället för den höjden jag hade tänkt mig på headern, fick jag trycka ihop det hela till en annan variant än den jag hade sett framför mig (det var bäst att ge upp innan ett raseriutbrott framkallades). Jag hade lite storleksmässiga problem helt enkelt och nu är bredden lite väl snål istället. Gah.

Bortsett från detta – vad tycker ni om min nya header? Bättre? Sämre? Same shit?
 
 
Före:
 
Efter:
Everyday Life | design, header, retro, typografi | | 8 kommentarer |

Från en samling till en annan

I mitt förra inlägg pratade jag om min, rätt så klena, hattsamling. Så det kan väl inte anses mer än rätt att fortsätta på samma spår – nämligen med en annan samling. Denna samling är något större än den med hattar. Den växte sig faktiskt dubbelt så stor här i helgen! Det handlar om lusekoftor.

Jag är till hälften norsk och mycket stolt över mina Nordnorska gener. Men förutom den aspekten, så är dessa koftor också otroligt vackra, för att inte tala om varma. Helt klart ett favoritplagg under vinterhalvåret.

Jag hade två lusekoftor sen innan, men i helgen gjorde jag ett (enligt mig) svinbra kap och fick tag i två till för en totalsumma på mindre än 300 riksdaler. ”Samlingen” är alltså uppe i fyra koftor.
 
Kofta nummer ett har jag ärvt av min mor som i sin tur ärvt den av sin far. Den är alltså från min morfar. Eftersom denna karl drar ganska många storlekar större än vad jag själv gör, så är den alldeles för stor för mig. Men det är ändå min finaste kofta, eftersom den kommer från honom. 100 % ull och Made in Norway.
 
Kofta nummer två. Denna kofta köpte jag på Erikshjälpen förra hösten. Det är en billigare variant och jag tror att materialet är någon slags ullblandning. Den är i herr/unisex-modell och något för stor för mig, men jag har i första hand använt den när jag är utomhus och i skogen. Lite mer av en slit och släng-grej. (Fast jag kommer ju aldrig vilja slänga den, men ni fattar.)
 
Nu kommer vi då till de nyfyndade koftorna! Kofta nummer ett (eller ja, tre egentligen) ser ni här. Den är i en perfekt storlek för mig och gjord av 100 % ull. Älskar enkelheten med denna! Känner på mig att detta kommer bli en vardagsfavorit denna vinter.
 
Jag sparar så klart det bästa till sist. Här är den andra koftan som jag fyndade i helgen. Visst är den fin? Jag ÄLSKAR färgerna! (Som syns rätt dåligt på denna bild, men den har ett mörkgrönt mönster). Denna satt också perfekt, helt rätt storlek för mig. Dessutom anser jag detta vara ett riktigt kap då den är ”äkta”, 100 % ull och Made in Norway. Man känner verkligen skillnad på de riktiga och de något billigare varianterna. Denna är riktigt tung i jämförelse!
 
Everyday Life, Style | loppis, lusekoftor, second hand, vintage | | 10 kommentarer |

Hattfnattshöst

Först av allt: mitt bloggande må vara lite sporadiskt, men jag tänker INTE låta det dö ut! Så det så. Den som väntar på något gott... Ja, ni vet.

Just nu håller jag motvilligt på att byta ut min mc-hjälm mot andra huvudbonader, eftersom vi bor i Sverige och går mot kallare och alldeles för mörka tider. Men därav tänkte jag kika in och visa er det nyaste tillskottet i min hattsamling! (Eller, när kan något kallas en samling? För jag har nog egentligen bara... två?)

Jag hade råkat nämna för min far att jag ville ha en hatt av detta slag, så när han hittade en på Kopparbergsmarken till ett himla bra pris, köpte han med den hem till mig. I och med att jag själv inte var med, blev storleken lite av en chansning. Aningen stor blev den, men inget som gör nå't!
 
En mörkgrön ullhatt från Italien, dessutom med ett snyggt hattband i brunt läder. Himla lik Brixtons hatt "Messer", som jag hade spanat in, men helt klart ett billigare alternativ. Och än så länge är jag himla nöjd!
 
Everyday Life, Style | hatt, höst, stil | | 7 kommentarer |
Upp