Siggebohyttan

En tisdagskväll när solen kikade fram passade jag och min far på att ta en motorcykeltur. Vi hade ingen bestämd destination, men jag hade med mig kameran och stannade ett slag vid Siggebohyttans Bergmansgård. Där passade jag på att knäppa ett par höstigare bilder på hojarna.
 
Det var en så otroligt fin kväll överlag. Solen tittade fram och trots att det snart är oktober, så var det en skön temperatur ute. (Okej, det blev kanske lite småkyligt när vi nästan var hemma igen och solen hade gått i moln... Men annars var det top-notch!)
 
På sätt och vis är det roligare att fotografera den här motorcykeln, bara för att den ärligt talat är finare än min. Äldre är den också. Från 1976 för att vara mer precis. Och min far har faktiskt haft den i sin ägo sedan den var ny!
 
När jag tog examen i juni fick jag en ny hjälm i present av mina föräldrar. Det blev en svart Biltwell Gringo S, som ni ser på nästa bild. Efter ett par veckor insåg även far att han kanske var i behov av en ny hjälm (om inte annat tyckte han tydligen att min var väldigt fin) och införskaffade sig en i samma modell.
– Men nu framstår jag ju som lite tråkig i min helsvarta hjälm, eftersom han valde en silvrig med svartvita rutor!
 
Här står väl jag och filosoferar i mitt urgamla skinnställ, som jag älskar och faktiskt får väldigt många positiva kommentarer för. Det är ett Jofama-ställ med matchande handskar. En gång fanns det även matchande stövlar, men när jag köpte stället (för en herrans massa år sedan) hade de redan ruttnat och ramlat sönder inuti.
 
Vi tar och avslutar detta inlägg med cirkusens stjärna: min lilla Kawasaki ER-5 från 1999. Vill ni se fler bilder på motorcyklar och min vardag, så får ni gärna följa mig på Instagram! Där hittar ni mig som @ronjatherese_
 
Biker Life, Everyday Life, Photography | foto, höst, livsstil, motorcykel | | 10 kommentarer |

Spara med second hand

När man verkligen, verkligen inte borde och faktiskt försöker undvika att spendera pengar på just kläder  ja, då dyker fynden upp minsann. Så klart. Som jag nämnde för inte så längesedan, prioriterar jag inte kläder pengamässigt just nu, men ett par byxor för 45 spän och en blus för 36 kan väl till och med jag unna mig? Jag har väl sagt det ett hundratals gånger redan, men JIPPI för second hand! Unikt, miljövänligt och inte minst skonsamt för plånboken.
 
Här har vi fynden. Den ena från Erikshjälpen och den andra från en lokal second hand-butik i mina hemtrakter! Förresten, hur stavar ni "second hand"? "Second hand", "second-hand", "secondhand"? Som språknörd gnager det lite i mig varje gång jag ska använda ordet men faktiskt inte riktigt vet vad som är rätt?
 
När jag först såg blusen tyckte jag det var lite "skrikiga" färger, men efter att ha testat den och insett att den satt himla fint så blev det ett självklart köp. Om inte annat kan jag tänka mig att färgerna passar bra till sommaren.
(Som inte alls är så långt bort, eller hur var det nu..?)
 
Byxorna! Alltså, JA, byxorna! Har letat efter ett par nya, vardagsbyxor som inte är jeans hur länge som helst. Sedan snubblade jag över dessa. Satt som en smäck och jättebekvämt material! Verkar vara rätt nya, då de kommer från KappAhl. Men med en väldigt hög midja och fin passform ser de lika gärna ut att vara från förr.
 
Everyday Life, Style | fynd, retro, second hand, stil, vintage | | 8 kommentarer |

Har ni hört om Patti Waggin?

En kväll satt jag och snurrade runt lite på nätet. Snubblade plötsligt över en sån där ashäftig bild på en ashäftig brud med en schysst hoj, fotograferat någon gång under 1940-talet. Efter lite research visade det sig att den tuffa bruden var Patricia Hartwick, eller Patti Waggin som hon också kallades. Hon körde tydligen motorcykel och tävlade en hel del. Men inte nog med det, hon var burlesque-dansös också! Det var något att skriva på CV:et minsann; dansös/pinuppa och tävlande motorcyklist.

Bildkälla
 
Från The Selvedge Yard“If there’s one word to describe shapely Patti Brownell, it’s excitement. The young lass lives by it–and for it. Into her existence, Patti packs a triple life: During the day, she’s a student at California’s Chico State College: at night she draws tremendous crowds into the cafe where she presents her whiz bang strip act: and on her off moments, Patti is a death-defying motorcyclist. As far as our luscious blue-eyed blonde is concerned, there’s nothing unusual about her life. Patti’s been winning trophies for motorcycle riding since she was 14. She loves the sport. [...]"
 
 
Patti föddes år 1926 och gick bort 1992. När jag letar efter information om henne på nätet, är det (tyvärr) ganska knapphändiga uppgifter jag hittar. Ett par artiklar i några MC-tidningar, annars mest bara gamla fotografier från motorcykelåkandet och modellandet.
 
 
Trots den knapphändiga informationen blev jag så fascinerad och tänkte att om inte annat förtjänade hon ett litet blogginlägg här hos mig. En "ny" inspirationskälla blev det om inte annat, så här glöms hon nog inte bort i första taget.
 
Biker Life, Everyday Life, Inspiration | inspiration, motorcykel, patti waggin, vintage | | 8 kommentarer |
Upp