Det där med att veta vem du är

Det var någon gång en människa som sade åt mig (och typ 20 andra i min dåvarande klass), att det är i den här åldern man utforskar som mest och hittar sig själv. Mellan åren 20–25 (CIRKA alltså, kan lika gärna säga 18-30, tycker jag) liksom fastställer man någorlunda vem man är, vad man gillar, ogillar, står för eller är emot. Jag tror att man grundar på detta mest hela livet, men något kan det väl kanske ligga i vad den där människan sa.
 
Jag är mellan 20–25 och känner mig riktigt nog vilsen för det mesta. Vareviga dag grundar jag på vem jag är och vad jag ska göra här i livet? Tankarna varierar i allt från karriärsval till vilka skor jag ska ha på mig. Men jag märker också, mycket sakta men säkert, att vissa ståndpunkter liksom smalnas av och så småningom ”trattas ned” till bara ett fåtal val eller åsikter om en viss sak. Så jag formas väl jag också, på något sätt.
 
Hittills har jag kommit underfund med att jag jämt har brytt mig för mycket om vad andra tycker och speciellt om vad de tycker om mig. Jag har kommit fram till att jag gillar att spendera tid själv, men hatar att känna mig ensam. Jag trivs bäst i skogen och hatar storstäder. Jag älskar min motorcykel. Jag klär mig inte alltid likadant men gärna i jeans och vintage. Jag skriver. Jag formger saker och ting. Jag skrattar och jag gråter och oroar mig över dåtiden och framtiden. Lite för ofta glömmer jag kanske nuet.
 
Den här lilla listan hittade jag på Pinterest och klottrade ned i min anteckningsbok för ett tag sedan. Och på något sätt kanske den hjälper mig att hitta mig själv, som den där människan någon gång sa åt mig att jag höll på att göra just precis nu. 
  • Less TV – More reading
  • Less shopping – More outdoors
  • Less clutter – More space
  • Less rush – More slowness
  • Less consuming – More creating
  • Less junk – More real
  • Less worry – More smiles
Om inte annat får den mig att tänka lite mer på nuet.
 
(Kolla! Ljuset har runnit på bra och blivit en finfin detalj här hemma!)
 
Everyday Life, Photography | foto, inredning, livsstil, personligt | |
#1 - - Netti Starby:

Jag är också dålig på att finna mig i nuet och det är bra att jobba på det! :-D Kramis

Svar: Jaa men visst är det det! :) kram!
Ronja Therese

#2 - - Fröken Nyström:

Är lika vilsen som du... och det känns som om halva mitt liv har gått och jag har knappt gjort någonting med det som jag egentligen vill göra, typ resa massor osv :/ det är de dära jävla jobbets fel..

Svar: Jaa, ibland tänker man lite mycket helt enkelt... Så synd att pengar ska vara en så stor del av mycket man vill göra!
Ronja Therese

#3 - - Miss Cherry Chevy:

Riktigt bra inlägg! Har med kommit på mig själv med att jag tänker mer nu än jag gjorde innan. Men det är väl nu man blivit vuxen på riktigt skulle jag tro.

Svar: Tack! Ja, det är väl något i den stilen!
Ronja Therese

#4 - - Anita:

Bra inlägg :)

Svar: Tack! Kul att det uppskattas!
Ronja Therese

#5 - - My:

Vilket bra inlägg! Så bra att tänka efter och leva i nuet :)

Svar: Tack, kul att det uppskattas! Och verkligen, tror det finns fler än mig som kan glömma bort det ibland!
Ronja Therese

#6 - - Felicia:

Väldigt bra inlägg. Känner mig också ganska vilsen faktiskt :/

Svar: Tack! Ja, men samtidigt tycker jag att man får lov att vara lite vilsen ibland också!
Ronja Therese

Upp