Spara med second hand

När man verkligen, verkligen inte borde och faktiskt försöker undvika att spendera pengar på just kläder  ja, då dyker fynden upp minsann. Så klart. Som jag nämnde för inte så längesedan, prioriterar jag inte kläder pengamässigt just nu, men ett par byxor för 45 spän och en blus för 36 kan väl till och med jag unna mig? Jag har väl sagt det ett hundratals gånger redan, men JIPPI för second hand! Unikt, miljövänligt och inte minst skonsamt för plånboken.
 
Här har vi fynden. Den ena från Erikshjälpen och den andra från en lokal second hand-butik i mina hemtrakter! Förresten, hur stavar ni "second hand"? "Second hand", "second-hand", "secondhand"? Som språknörd gnager det lite i mig varje gång jag ska använda ordet men faktiskt inte riktigt vet vad som är rätt?
 
När jag först såg blusen tyckte jag det var lite "skrikiga" färger, men efter att ha testat den och insett att den satt himla fint så blev det ett självklart köp. Om inte annat kan jag tänka mig att färgerna passar bra till sommaren.
(Som inte alls är så långt bort, eller hur var det nu..?)
 
Byxorna! Alltså, JA, byxorna! Har letat efter ett par nya, vardagsbyxor som inte är jeans hur länge som helst. Sedan snubblade jag över dessa. Satt som en smäck och jättebekvämt material! Verkar vara rätt nya, då de kommer från KappAhl. Men med en väldigt hög midja och fin passform ser de lika gärna ut att vara från förr.
 
Everyday Life, Style | fynd, retro, second hand, stil, vintage | |
#1 - - Isabell Hedberg:

Så snygga byxor!! :D
Jag skriver second hand, men har inte reflekterat över om det är fel, haha :)
Kram!

Svar: Ja, byxorna är jag verkligen nöjd över :D Och vad kul att veta! Tycker nog det låter som det rimligaste alternativet ändå!
Ronja Therese

#2 - - Amanda:

Så fina plagg<3

Svar: Tack!
Ronja Therese

#3 - - Netti Starby:

Så fina fynd! :-D Kramis

Svar: Riktigt nöjd! :)
Ronja Therese

#4 - - Felicia:

vilken snygg blus

Svar: Ja, visst var den rätt härlig ändå? :)
Ronja Therese

#5 - - Julia Svensson:

Åh så fina plagg!

Svar: Tack!
Ronja Therese

#6 - - Miss Baby Peaches:

Jag säger skriver second hand för att jag tror att det är så det skrivs i engelskan. Dessutom står det så när jag skriver i sökfälten så jag har hållt mig till det men ibland blir jag osäker och research, haha!

Svar: Det är ju såå svårt med "försvenskade" ord ibland haha! Men jag lutar nog också mot att "second hand" känns vettigast!
Ronja Therese

#7 - - Anita:

Vilket kap! :D

Svar: Verkligen! Riktigt nöjd!
Ronja Therese

#8 - - Fröken Nyström:

Du är så duktig på att hitta bra fynd på second hand, en annan känner sig tantig i vissa kläder som är vintage xD

Svar: Åh tack! Haha förstår exakt vad du menar faktiskt, men till slut hittar man ändå det där perfekta plagget! :)
Ronja Therese

Upp