En tidsresa med tåg

Väldigt snart är det helg igen! Men innan dess tänkte jag visa er lite bilder från förra lördagen, så att inte den blir bortglömd. Då var det nämligen lite smått ståhej i min hemstad, eftersom det vankades filminspelning vid gamla järnvägsstationen.
 
Inspelningen visade sig egentligen bara vara till en trailer för en film, men ändå. Den skulle handla om John Bauer och i Nora skulle det spelas in en scen när han som ung kliver på tåget mot Stockholm. (Vi snackar cirkus 1890-tal.)
 
Om jag hade ägt några tidsenliga kläder, är det inte omöjligt att jag hade ställt upp som statist. Istället nöjde jag mig med att vara publik och kolla på de statister som hade dykt upp dagen till ära...
 
... Och bara kolla hur fint klädda de var!
 
I Nora har vi faktiskt Sveriges första normalspåriga järnväg för allmän trafik, invigd år 1856. 161 år senare körs fortfarande ånglok här under sommaren. (Ja, och vid något mer specialla tillfällen så som filminspelningar då.)
 
Plötsligt insåg jag att jag hade stått här och kikat i nästan en timme (!). Eftersom jag hade annat planerat samma dag, så fick jag lov att skynda därifrån. Ångloken och den gamla stationen slutar aldrig fascinera mig verkar det som.
 
Everyday Life, Photography | 1800-tal, film, vintage, ånglok | |
#1 - - Amanda:

Så roligt med en inspelning<3

Svar: Jättekul att kika på faktiskt!
Ronja Therese

#2 - - Miss Baby Peaches:

Kul när det händer lite saker :)

#3 - - JoJo:

ååh så fina dom var! :D förstår att du hamnade där ståendes och kollade ett bra tag <3

Svar: Eller hur? :D Jaa haha, var ju så kul att kika på!
Ronja Therese

#4 - - Miss Cherry Chevy:

Åh va häftigt! :D Vi hade ett sånt gammalt tåg här vid för cirka 2 månader sen, kan säga att jag blev som barn på nytt haha!

Svar: Jättekul! Haha jag förstår dig, ånglok är fascinerande! ;)
Ronja Therese

#5 - - Miss Ruby Redhead :

Så skoj, oh ja verkligen läckra kläder! Så häftigt att få vara med och se något sånt!

#6 - - Celine:

Men så spännande och kul!

#7 - - Grodan:

Vad fina alla var! :D

Svar: Verkligen!!
Ronja Therese

Upp