Från en samling till en annan

I mitt förra inlägg pratade jag om min, rätt så klena, hattsamling. Så det kan väl inte anses mer än rätt att fortsätta på samma spår – nämligen med en annan samling. Denna samling är något större än den med hattar. Den växte sig faktiskt dubbelt så stor här i helgen! Det handlar om lusekoftor.

Jag är till hälften norsk och mycket stolt över mina Nordnorska gener. Men förutom den aspekten, så är dessa koftor också otroligt vackra, för att inte tala om varma. Helt klart ett favoritplagg under vinterhalvåret.

Jag hade två lusekoftor sen innan, men i helgen gjorde jag ett (enligt mig) svinbra kap och fick tag i två till för en totalsumma på mindre än 300 riksdaler. ”Samlingen” är alltså uppe i fyra koftor.
 
Kofta nummer ett har jag ärvt av min mor som i sin tur ärvt den av sin far. Den är alltså från min morfar. Eftersom denna karl drar ganska många storlekar större än vad jag själv gör, så är den alldeles för stor för mig. Men det är ändå min finaste kofta, eftersom den kommer från honom. 100 % ull och Made in Norway.
 
Kofta nummer två. Denna kofta köpte jag på Erikshjälpen förra hösten. Det är en billigare variant och jag tror att materialet är någon slags ullblandning. Den är i herr/unisex-modell och något för stor för mig, men jag har i första hand använt den när jag är utomhus och i skogen. Lite mer av en slit och släng-grej. (Fast jag kommer ju aldrig vilja slänga den, men ni fattar.)
 
Nu kommer vi då till de nyfyndade koftorna! Kofta nummer ett (eller ja, tre egentligen) ser ni här. Den är i en perfekt storlek för mig och gjord av 100 % ull. Älskar enkelheten med denna! Känner på mig att detta kommer bli en vardagsfavorit denna vinter.
 
Jag sparar så klart det bästa till sist. Här är den andra koftan som jag fyndade i helgen. Visst är den fin? Jag ÄLSKAR färgerna! (Som syns rätt dåligt på denna bild, men den har ett mörkgrönt mönster). Denna satt också perfekt, helt rätt storlek för mig. Dessutom anser jag detta vara ett riktigt kap då den är ”äkta”, 100 % ull och Made in Norway. Man känner verkligen skillnad på de riktiga och de något billigare varianterna. Denna är riktigt tung i jämförelse!
 
Everyday Life, Style | loppis, lusekoftor, second hand, vintage | |
#1 - - Celine:

Men lägg av så mysiga! Vill ha alla!

Svar: Såå härliga!! Tipsar om att leta second hand!
Ronja Therese

#2 - - Netti Starby:

Vilken fin samling! :-D Kramis

Svar: Tack! Lite stolt över den faktiskt, haha!
Ronja Therese

#3 - - Madeliene:

så himla fina tröjor! :)

Svar: Eller hur!?
Ronja Therese

#4 - - Jeanette:

Vad fina, ser riktigt mysiga ut :)

Svar: De är såå härliga kan jag lova!
Ronja Therese

#5 - - Julia Svensson:

Såå fina tröjor!

Svar: Tack :D
Ronja Therese

#6 - - Seriereflektioner:

Med hänvisning till din profil: Vad är informationsdesign? :D

Svar: Hehe, den eviga frågan! Informationsdesign handlar kort sagt om att ta fram lättillgänglig och målgruppsanpassad information! Utbildningen fokuserade bland annat på sådant som kommunikationsteorier och formgivning :)
Ronja Therese

#7 - - Fröken Nyström:

Ja gillar den första o sista koftan, så fina :D

Svar: Tack! :D
Ronja Therese

#8 - - Miss Ruby Redhead:

Åh va jag älskar sånna koftor! Hadde massor när jag var liten. Är nästan bud på att införskaffa mig i en sån snart! :D
Gillar den sista bäst!

Svar: De är ju både snygga o galet mysiga alltså! Den sista är en favorit för mig med!
Ronja Therese

#9 - - Åsa:

Åhhhh va fina!!!! <3

#10 - - Åsa:

Åhhhh va fina!!!! <3

Upp